Instellingen aanpassen
Wie ben je?
Waar woon je?
Specifieke situatie
-
'Goed om te weten'
Ik heb collega's die meerdere talen spreken
-
'Neem contact op'
Je komt in contact met een casemanager dementie via de huisarts, specialist in het ziekenhuis of de wijkverpleegkundige.
-
'maak wensen bespreekbaar'
Bespreek tijdig je wensen met je naasten en professionals
Handig in deze fase
- sleutelpersonen
- migratieachtergrond elkaar begrijpen helpt
De boekjes 'elkaar begrijpen helpt' bieden in 5 talen( Arabisch, Chinees, Hindoestaans, Spaans en Turks) hulp en ondersteuning bij het contact met (oudere) cliënten in de zorg die niet of nauwelijks Nederlands spreken. Ze zijn bedoeld voor zowel cliënten, mantelzorgers als professionals in zorg en welzijn.
- Videoleerlijn; Begripvol zorgen – Echo’s uit Nederlands-Indië
Nederland kent naar schatting twee miljoen mensen met een achtergrond in voormalig Nederlands-Indië, het huidige Indonesië. Om goede aansluiting te vinden en nog betere zorg te verlenen is het belangrijk kennis te hebben van de geschiedenis, cultuur en ervaringen van deze gemeenschap. Want wat er vroeger is gebeurd, kan nog altijd grote impact hebben. In 10 korte video’s laten we zien waar jij als zorgverlener mee te maken kunt krijgen en hoe de echo’s uit Nederlands-Indië nog altijd doorklinken.
- levensboek mensen met een migratieachtergrond
Levensboek voor mensen met een migratieachtergrond en dementie
Om te zien of er een Dementie netwerk actief is in jouw regio ga je naar het overzicht van regionale netwerken op de website van Dementie Netwerk Nederland.